05452930028
medyacimen@gmail.com

Newborn ( Yenidoğan ) Fotoğrafı

Newborn ( Yenidoğan ) Fotoğrafı

Newborn ( Yenidoğan ) Fotoğrafı

Newborn ( Yenidoğan ) Fotoğrafı

Yenidoğan ( Newborn ) bebek fotoğrafı çekimlerimiz bebeğinizin doğumundan itibaren ilk 2 hafta içerisinde çekilebilmektedir. Bu iki haftalık dönemde çekiliyor olmasının sebepleri arasında bebeğinizin uykusunun fazla olduğu ve sakin oldukları bir dönemdir. Gaz sancıları yoktur (15. Günden itibaren gaz sancıları başlar. ) bu sebeple çekim yaparken gerek bizler gerek aile için iyi olan bir durumdur. Bunun yanı sıra bebeklerin esnek olduğu bir dönemdir ve bu esneklik sayesinde bebekler istenilen poza ayarlanabilir. Sadece bu bahsedilenlerden ziyade dikkat edilmesi gereken bir çok durum vardır ve bunları aşağıda açıklayacağız. Unutmayın ki en kıymetli varlığınız olan bebeklerinizin güzel fotoğrafları olurken bu bahsedeceğimiz durumlara dikkat etmeniz gerekmektedir.

Yenidoğan ( Newborn ) Bebek Fotoğrafçılığında Dikkat Edilecekler...


Bebeğinizin doğumdan itibaren 2 haftalık süreyi geçirmeyin...

Evet bu süreyi biraz önce yukarıda da bahsettiğimiz sebeplerden dolayı geçirmemeniz gerekmektedir aksi halde bebek bu süre geçtiğinde gaz sancıları başlayacak daha az uyku uyur hale gelecek ve konuşamadığı için sıklıkla ağlayarak sıkıntısını belli eder duruma gelecektir. 


Çekim yapılacak yerin ısısına dikkat etmek.

Bebekler dünyaya geleli çok kısa süre olduğu için hastalanmalarını istemeyiz. Bu sebepledir ki çekim yapılacak yerin sıcaklığı uygun derecede sabit tutulmalı ve çekim bu şartlarda gerçekleştirilmelidir.


Hijyen!

Evet en önemli hususlardan denilebilecek bir durumda kıyafet temizliğidir. Bebekler için özel üretilmiş kimyasal içermeyen ve kalıntı bırakmayan deterjanlar kullanılmalı ve kurutulması da aynı özenle yapılmış aksesuar ve kıyafetler kullanılmalıdır.


Flaş ışığı kullanmayın ! Işığa dikkat edin !

Bebeklerin en hassas olduğu bir dönemde flaş ışığının bebeklere zararlı olduğu, kullanılmaması gerektiğini eminiz ki duymuş olmalısınız. Bazen şu gibi durumlar kulağımıza gelmektedir. '' Flaş ışığının, şu zamana kadar bebeklere bir zararını görmedik ne zararı olabilir ki ? '' gibi söylentiler tamamen cahilce ve umursamazca bir söylemdir. Bebek çekimini basite indirgemeyin ve şöyle düşünün, bebeğinizin bilmediğiniz bir epilepsi hastalığı var ve doğalı 2 hafta olmuş ani ışık değişimleri ve patlamaları epilepsi nöbetini tetikleyebilen bir durum olduğu göz önüne alınırsa bu riske girmek, tamamen savunmasız durumda olan bebeğin böyle bir risk ile karşı karşıya gelmesi kadar tehlikeli bir durum yoktur. Bu zamana kadar Flaş ile yenidoğan çekim yapmış meslektaşlarımız şimdiye kadar böyle bir durum ile karşılaşmamış olmaları bunun asla olmayacağı garantisini size sunmaz. Sabit ışık kullanılması tavsiyedir ve 45 derece açı ile bebeğe gelen yumuşatılmış sabit ışık kaynağı kullanılmalı ve direk bebeğin rahatsız olacağı şekilde direk ışık tutulmamalıdır. İmkan varsa uygun ışık koşullarında doğal ışık desteği ile de yenidoğan çekimi yapılabilmektedir.


Takılan takılar , uzun tırnak, hijyen vb durumlar.

Çekim yapılırken bebeğin uygun pozisyona getirilmesinde rol oynayacak kişiler bebeğe temas öncesi tırnakları uzun ise kesmeli, bebeğe teması olup zarar verebilecek takıları çıkarılmalı, parfüm - deodorant vb kimyasalları üzerine sıkmış olmamalıdır. Tabii bu kişi bebek ile temas kurmadan önce hijyenik bir şekilde temizliğini yapmalı bebeğe direk temas yerine varsa imkan uygun bir eldiven ile bebeğe yaklaşmalıdır.


Bebeğin karnının doymuş olması.

Bebeğiniz çekim öncesi karnını doyurmuş olmanız gerekmektedir. Uykusunun en derin ve karnının tok olduğu bir durumda rahat ve sakin bir çekim gerçekleşmektedir.


Sessiz ve sakin ortam.

Evet bu konuda bazen bizleri dahi rahatsız eden bir durumdur ses. Çekime ebeveynler ile gelecek kişilerin çekim hakkında en az ebeveynler kadar bilgisi olması gerekmektedir. Çünkü yüksek ve kontrolsüz bir ses tonuyla konuşmak farkında olmadan bağırarak konuşmak bebeği huzursuz edebilmekte aynı zamanda ebeveynler üzerinde stres oluşturmaktadır. Bebekler ilk 2 haftalık süre içerisinde anne karnındaki hallerini korudukları düşünüldüğünde anne karnında duydukları seslerin onlara dinletilmesi sakinleştirmekte ve sessiz bir ortamda çekim yapılması sağlanmaktadır.


Boyun Askısı Kullanın!

Makinenizi veya evde kendiniz çekim yapmaya çalışıyorsanız çekim yapacağınız ekipmanı bir askı ile kullanmalısınız ve kullandığınız ekipmanın elinizden kayarak bebeğin yüzüne veya üzerine düşerek bebeğe zarar vermesini engellemelisiniz. Güvenlik Önemli !


Doğumdan 2 Ay Önce Randevu Oluşturun.

Çekim yapabileceğiniz süre ilk 2 hafta olması ve bu sürede çekim yaptıracak olacağınız Profesyonelin o tarih aralığında başka randevusu olmaması adına yerinizi 2 Ay Öncesinden ayırtın.


Mutlaka Profesyonelliğine Güvendiğiniz Kişilere Çekim Yaptırın!

Son olarak son tavsiyemiz mutlaka Profesyonel kişi ve kişilere çekim yaptırın. Çekim öncesi ve çekim vaktinde yaşayacağınız streslerin olmaması adına her şeyi konuşup kararlaştırıp Sözleşmenizi imzalayarak resmiyette hak sahibi olduğunuz bir şekilde çekim planlaması yapın.


'' Kaliteli Hizmet Profesyonellik Gerektirir. ''

Bu Başlıklarıda İnceleyin
1792